top of page

April, točen čas in datum objavimo kmalu.

|

Ljubljana

PADI Rescue Diver - Potapljač reševalec

Tečaj PADI® Rescue Diver bo spremenil vaš način potapljanja - na najboljši možni način. Naučite se prepoznati in odpraviti manjše težave, preden postanejo velike, pridobite veliko samozavesti in se ob tem resno zabavajte.

PADI Rescue Diver - Potapljač reševalec
PADI Rescue Diver - Potapljač reševalec

Čas in lokacija

April, točen čas in datum objavimo kmalu.

Ljubljana, 1000, Šmartinska c. 152, 1000 Ljubljana, Slovenija

O tečaju

Tečaj PADI® Rescue Diver bo spremenil vaš način potapljanja - na najboljši možni način. Naučite se prepoznati in odpraviti manjše težave, preden postanejo velike, pridobite veliko samozavesti in se ob tem resno zabavajte. Vsi prejšni tečaji so dajali večji poudarek na izpopolnjevanje vašega znanja in vas pripravili na potapljanje v različnih okoljih in pogojih. Potapaljač reševalec je prvi tečaj, ki daje poudarek na varnost vaših sopotapljačev in vas pripravi na to, da jim priskočite na pomoč. Odkrijte, zakaj nešteto potapljačev pravi, da je PADI® Rescue Diver njihov najljubši tečaj potapljanja.

KAKO TEČAJ POTEKA?

Tečaj za potapljača reševalca, sestavljata dva sklopa - prva pomoč ali EFR in teorija ter vaje reševanja pri potapljanju.

Na sklopu EFR (emergency first responder), obnovite in nadgradite svoje znanje prve pomoči ter se bolj podrobno spoznate s prvo pomočjo pri potapljaških nesrečah. EFR modul traja en dan in v celoti poteka v prostorih Potapljaškega centra Atlantis. Skupaj z inštruktorjem si ogledate nove teoretične smernice, ki jih hkrati tudi preiskusite v praksi. Trening prve pomoči izvajate na posebnih lutkah in s šolskim defibrilatorjem, nekatere vaje pa tečajniki opravite v parih drug na drugem.

Drug sklop se nanaša predvsem na teorijo postopkov reševanja pri potapljanju. Spoznate se z nekaterimi načeli, ki jih boste kasneje uporabili pri praktičnih vajah in scenarijih.

VAJE NA MORJU

Po opravljeni teoriji v Potapljaškem centru Atlantis se odpravimo na morje. Tam vam inštruktor predstavi 10 vaj in 2 scenarija, ki jih skupaj natrenirate in izvedete. Vaje v vodi so resna zabava. Z igranjem vlog z drugimi učenci in inštruktorjem boste vadili ravnanje v primerih, kot sta krč v nogi in pomoč utrujenemu potapljaču, ki ste jih v osnovni obliki spoznali že na tečaju PADI OWD in seveda nekaj bolj zapletenih vaj, kot je pomoč nezavestnemu potapljaču pod vodo in njegov transport na obalo ali ladijo.

IZVEDI VEČ O TEČAJU

PREDPOGOJI

Predpogoji za potapljaški tečaj so naslednji:

  • Opravljen tečaj PADI Adventure diver z opravljenim potopom za podvodno navigacijo ali enak nivo tečaja po katerikoli drugi potapljaši šoli
  • Psihofizična pripravljenost
  • Odsotnost zdravstvenih težav (pred začetkom praktičnih vaj boste morali izpolniti izjavo o zdravstvenem stanju, če imate kakršne koli težave, si lahko izjavo ogledate tukaj in nam v primeru vprašanj pošljete sporočilo)
  • Minimalna starost 12 let (pri otrocih starih od 12-15 let je prijava na tečaj možna le ob udeležbi tudi enega izmed staršev/skrbnikov otroka.)

Pridruži se nam

  • PADI Rescue Diver - Potapljač

    390,00 €

Skupaj

0,00 €

Deli ta dogodek

bottom of page